Terrazzogulve – og andet terrazzoarbejde

Hvad er terrazzogulve? 

Du kender måske terrazzo fra det mønstrede materiale fra badeværelser, gulve eller trappeopgange. Terrazzo kommer fra Italien og er et materiale, som består af marmor og cement. Marmoren er skåret af i små skærver, som giver et flot, nærmest mosaik-agtigt, mønster. For at binde de små marmorskærver sammen bruger man cement. Terrazzo bliver støbt i et tyndt lag på cirka 20 millimeter, alt afhængigt af hvor det skal bruges. 

Hvordan foregår processen så, når man lægger et terrazzogulv? Først bliver skærverne blandet sammen med cementen, så det er en grødet masse. Det lægger vi så ned i en form, hvor det skal have nogle dage til at hærde. Herefter skal den nu hårde belægning slibes, og det er der to metoder til: vådslibning og tørslibning. Vi har arbejdet meget med terrazzo og kender derfor alle trin til et perfekt resultat. Vil du vide mere om vores arbejde med terrazzo i Århus og omegn – kan du kontakte os her.

Nyt i huset? – Vælg terrazzo

Terrazzo bruges ofte som gulvbelægning i et hus, men det er også et godt materiale til for eksempel bordplader, håndvaske eller badekar. Det er et meget alsidigt materiale og kan fås både som en hel støbning eller som enkelte terrazzofliser. Særligt i vådrum kan terrazzo være en god løsning, da det er et godt materiale mod vand og fugt. Derudover kan man lægge terrazzo lidt op ad væggen, så man faktisk kan undgå en fuge. 

Terrazzo kan bruges utrolig mange steder i boligen – så det er kun fantasien, som sætter grænser. 

Fordelene ved terrazzo 

Der er mange fordele ved at vælge terrazzo som materiale til boligen.

  • Meget holdbart og stærk materiale
  • Der opstår sjældent revner
  • Nemt at gøre rent
  • Mange anvendelsesmuligheder

Særligt er det værd at lægge vægt på holdbarhed og design. Terrazzo giver et flot spil og et mønster, der kan kombineres på mange måder, alt efter hvilke farver og sten, man vælger. Men terrazzo er ikke kun en æstetisk løsning, det er nemlig også meget holdbart. Det er et stærkt materiale, som er vandtæt og hvor der sjældent opstår revner. 

Når man vælger materialer til boligen, er det også vigtigt at overveje vedligeholdelse. Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv, så skal du overveje terrazzo til dit gulv eller andre steder i huset. For når det bliver slebet og behandlet, får det en glat overflade – og det gør det meget rengøringsvenligt. Den glatte overflade er både nem og hurtig at tørre af. Det er også en økonomisk løsning, især hvis det bliver lavet af en fagmand, kan det holde i mange år. 

Sådan rengøres og vedligeholdes det 

Terrazzo skal rengøres en gang imellem. Dog må du ikke bruge rengøringsmidler som kalkfjerner, da terrazzo indeholder lidt kalk – og det derfor faktisk kan opløse dit gulv lidt. Vi anbefaler, at du vasker det skånsomt og bruger vand og sæbespåner. Det kan give gulvet et lille fedtlag, som beskytter mod hverdagens slid. Husk, at vi også gerne giver vejledning i, hvordan du vedligeholder dit terrazzogulv bedst muligt. Hvis der kommer revner i dit terrazzogulv er det vigtigt, at du kontakter os, så vi hurtigst muligt kan rette op på skaden og gøre gulvet pænt igen. 

Få vejledning hos os 

Vi hos Murermester Peter Nielsen i Århus har stor erfaring med at arbejde med terrazzo. Det betyder, at du får et flot resultat, som du kan være tilfreds med – i mange år. Vi går nemlig op i, at vores kunder er glade for det produkt og den service, vi yder. Med god erfaring kommer også en stor viden – og den vil vi gerne dele med dig. Så fortæl os om dit projekt med terrazzo, så vejleder vi dig gerne til, hvordan vi sammen kan opnå det bedste resultat. Kontakt os på telefon eller send os en mail for et uforpligtende tilbud. 

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Kontakt os